Lees ons gastenboek. Helemaal onderaan kunt u zelf een reactie achterlaten (reacties worden na goedkeuring gepubliceerd).

Dit bericht heeft 151 reacties

 1. Cisca van Bilsen

  Vanmiddag een rondleiding van Wim gehad. Wat kan hij boeiend vertellen! We hebben echt enorm genoten van zijn verhalen. Wat een andere kant van Utrecht leer je zo kennen. Echt een aanrader!!!

 2. Elke

  Vandaag een wandeling gemaakt met 10 mensen van NMLK onder leiding van Jan.
  Hij vertelde heel openhartig zijn verhaal en gaf zo veel inzicht in de problematiek.
  Ik vond het zeer boeiend en wens Jan veel plezier op zijn verdere pad met zijn toekomstplannen!

 3. Esther / LEF Makelaars

  Op vrijdag 29 september 2023 zijn wij met ons team met Jan op pad geweest. Hij vertelde open over zijn achtergrond en hoe hij verslaafd en dakloos geraakt is en hoe zijn dagen in die tijd eruit zagen. Maar ook hoe het hem gelukt is uit die wereld te stappen, hoe het hem nu vergaat en wat zijn plannen zijn. We hopen dat het lukt zijn plannen ten uitvoer te brengen en wensen hem voor de toekomst alle goeds! Een aanrader voor een ieder die van dit stukje geschiedenis van Utrecht kennis wil nemen.

 4. Camiel

  Op 23 maart gewandeld met twee collega’s onder leiding van Wim. Toen zeer onder de indruk van de verhalen, Wims eigen verhaal maar vooral van de sporen die het leven op straat in de ziel kerft. Nu, 4 maanden later kan ik zeggen dat het mijn ogen heeft geopend. Ik kijk anders en handel anders als ik in contact kom met mensen op straat. Menselijk en voorbij het oordeel. Waardevol.

 5. Helma Van der Panne

  Vanmiddag een wandeling gemaakt met Wim samen met mijn dochter van 24.
  Heel indrukwekkend en zoveel respect hoe Wim zijn leven heeft opgepakt en na zoveel jaar dakloos te zijn geweest en nu zijn eigen studio heeft. En nu een ‘normaal’ leven probeert te creëren. Wij wonen in Utrecht , we hebben veel gezien,maar Wim heeft ons nog een kant laten zien. Maar vooral heb respect voor de mensen op straat en behandel ze zoals wij ook behandeld zouden willen worden , het kan ons ook overkomen.
  Echt een aanrader om te gaan doen .

 6. Zaterdag 11 januari 2020 leidt Wim ons, 26 gasten van De Wandelmaat, rond door het Utrecht van zijn dakloze jaren. Met een lichte toon en met de nodige humor deelt hij plekken uit een onnoemlijk zware periode . Een periode die ons allen kan overkomen. Ontroert zijn wij over zijn verhalen die hij met ons deelde. Diep respect voor de manier waarop hij zijn leven nu weer opgepakt heeft. Een stadswandeling met toegiften (met name de laatste :)) die wij niet licht meer zullen vergeten. Ruim 1,5 uur waren wij deel van zijn leven, voor veel langer dan dat is hij deel van ons leven geworden.

 7. Ingrid

  Als onderdeel van onze teamdag hebben Christon en Jan ons rondgeleid en meegenomen in hun verleden als dakloze en verslaafde. Hun verhalen hebben een diepe indruk bij ons achtergelaten. Zo kwam een wereld waar wij weinig mee te maken hebben, heel dichtbij. Om niet snel te vergeten! We hebben diepe bewondering dat het jullie gelukt is die wereld te verlaten en wensen jullie alle geluk in de toekomst. Bedankt dat wij deze ochtend door jullie ogen hebben mogen bekijken. Namens de collega’s van MDF Training & Consultancy (Ede), Ingrid

 8. Nederlandse Zorgautoriteit

  Als onderdeel van onze teamdag hebben Christon en Jan ons rondgeleid en meegenomen in hun indrukwekkende leven op straat.Jullie verhalen hebben ons een bijzondere blik op de stad en op het leven gegeven. Iets om nooit te vergeten. Bedankt dat wij deze ochtend door jullie ogen hebben mogen bekijken. Namens de teams langdurige zorg, Nederlandse Zorgautoriteit.

 9. EGEA Utrecht

  We, international students of Utrecht, received a tour by Christon. He showed us a very different side of Utrecht and really opened up to us. We really appreciated how much he shared with us and helped us understood the difficulties he went through. He told us at the beginning that he hoped he would “blow our socks off” and he really did! Also very glad that through everything, he found happiness and that he is engaged and will soon get married! Gefeliciteerd Christon!

 10. Roelofs

  Afgelopen zatedag hebben wij een stadswandeling gemaakt met Sebastiaan. Wij vonden het intressant om zijn ervaringen te horen. Hier konden wij nog veel meer over vragen aan Sebastiaan. Door de verhalen kwamen we niet veel meer toe aan de wandeling. Wij hadden graag nog meer van de stad gezien. Groetjes zes lollige dames

 11. Renske

  Afgelopen zaterdag hebben we de binnenstad van Utrecht verkend met Sebastiaan. Wat een indrukwekkend levensverhaal vertelde hij ons. De plaatsen die hij ons liet zien zullen niet snel van ons netvlies verdwijnen. We zagen “ de achterkant” van de stad. Hartelijk dank, Sebastiaan dat je dit met ons deelde!

  Familie van der Goot

 12. Julia

  Afgelopen zondag heeft Wim ons kanten van Utrecht laten zien die we nog niet kenden. Het was indrukwekkend om te horen wat hij meegemaakt heeft en hoe hij er weer bovenop is gekomen. Pluim voor Wim en voor jullie initiatief!
  Julia, Herman, Merlijn, Olga, Hannah en Tim

 13. GEORGETTE

  Vanmorgen stadswandeling gehad van Christon, wat een indrukwekkend verhaal. Bedankt voor de mooie wandeling.
  En alle antwoorden op o ze vragen .

 14. piet

  Als ik ooit teveel wiet ga roken, denk ik aan Jan zodat ik niet de fout in zou gaan.. Jan is mijn inspiratiebron.

 15. Julius

  Jan heeft ons (6 pers.) meegenomen in het straatleven van Utrecht zoals hij het destijds beleeft heeft. Straten en steegjes waar je al jaren langskomt krijgen opeens een hele andere betekenis. Wat een aanrader! Zeer indrukwekkend.

 16. Afgelopen zaterdag een rondleiding van Christon gehad. We waren met een internationaal gezelschap. Iedereen was onder de indruk van zijn verhaal. Hopelijk gaan de bijdragen aan het eind van de rondleiding een beetje helpen voor zijn toekomst. Christon weet wat wij bedoelen.

  Europatreffen Klub Lange Mensen

 17. Suzanne

  Afgelopen zondag, tijdens een prachtige wandelroute door Utrecht, hebben wij een ontroerend levensverhaal gehoord van Wim. We danken je hartelijk dat wij een kijkje mochten nemen in jouw leven.
  Voor de toekomst wensen wij Wim alle goeds toe!
  Groet, Ina, Mia, Maja en Suzanne

 18. Nel

  Vandaag 3 maart 2019 een wandeling gelopen met Jan als gids.
  Het was super,!!!
  Wat een triest verhaal en wat knap dat Jan z’n leven weer op de rails heeft.
  Je kon alles aan hem vragen en niks was teveel.
  We waren met acht personen en ieder was onder de indruk van Jan z’n verhaal.
  We hadden dit niet willen missen.
  Bedankt!

 19. Brigitte

  We hebben met 6 vrienden uit limburg op 4-1-2019 een stadswandeling gehad in Utrecht.
  Een heel erg indrukwekkend verhaal gehoord van Jan.
  Hoe anders de wereld op straat is.
  Hoe onwerkelijk het voor een buitenstaander klinkt.
  Maar ook hoeveel bewondering we hebben hoe hij zijn leven
  weer opgepakt heeft.
  Denk dat het voor iedereen nuttig is om ook de andere kant van Nederland te zien.
  Het is niet altijd welvarend zoals de meeste mens denkt dat iedereen leeft.

  Pluim voor jullie project!

 20. Henrike Luijk

  Vorige week heb ik met mijn leerlingen (2e klas, middelbare school) Utrecht Underground gedaan. We werden rondgeleid door Jan, die met veel enthousiasme zijn verhaal vertelde. De leerlingen waren onder de indruk van al zijn kennis en ervaringen! Ze stelden veel vragen die Jan allemaal geduldig beantwoordde. Terug op school waren de leerlingen nog veel bezig met wat ze allemaal hadden gehoord en gezien.
  Echt een aanrader dus!

  Bedankt en groet,
  Henrike Luijk

 21. Blanca, Mariëlle en Vera

  De afgelopen donderdag een tour gehad met Christon. Hij heeft op een luchtige en grappige wijze de donkere kant van verslaafd zijn in Utrecht laten zien. Het is zeker de moeite waard om deze tour te doen, ook als je Utrecht al kent, om deze kant te zien. Christon was heel open over alles, je kan hem alles vragen. We wensen Christon het beste.

 22. Berthil van den Eertwegh

  Vandaag een stadswandeling met Dries gedaan. Door de onderhoudende en humoristische manier van vertellen was de tocht boeiend van begin tot einde. Ik heb bewondering voor de openheid en eerlijkheid waarmee Dries zijn verhaal vertelt en zijn ervaringen op een positieve wijze inzet.
  Een aanrader voor jong en oud.

 23. Leendert Jan

  Onder leiding Christon kregen we een andere kijk op Utrecht. Bijzonder om op zo’n open wijze kennis te maken met de stad en met hem. Hij was niet om een woord verlegen, had humor en stelde met ernst dat hij nooit meer aan de wereld van verslaving en dakloosheid wilde deelnemen. Petje af! We wensen hem sterkte en hopen dat hij velen met zijn kwetsbare levensverhaal en zijn enthousiasmerende stijl van vertellen, kan bereiken. Chapeau! Een aanrader.

 24. Heidi Lesscher

  Voor de derde keer op rij hebben we met een groep internationale studenten van de zomercursus over verslaving een rondleiding gedaan. De Utrecht Underground rondleidingen laten een andere kant van Utrecht zien. De persoonlijke verhalen van Jan, Sebastiaan en Christon zijn interessant en inspirerend. Ik hoop dit nog vaak te mogen herhalen, echt een aanrader!

 25. Ivett

  Verdeeld in twee groepen zijn we, samen met Dries en Jan, een wandeling gaan maken door de stad. De gidsen vertelden over het leven op straat als dakloze drugsverslaafde, het leven wat ze zelf geleefd hebben. Wij zullen deze stadswandeling niet snel vergeten…Het was bijzonder om te horen wat drugs met mensen doet, hoe ze hiermee leefden, en hoe ze hier uiteindelijk weer vanaf gekomen zijn. Ook is het mooi om te zien dat er in Utrecht nu niemand meer op straat hoeft te slapen en dat er voldoende opvang is voor daklozen. Wij wensen Dries en Jan al het goede toe om hun dromen te verwezenlijken.

 26. Tom

  Afgelopen zondag hebben wij met Jan door Utrecht gewandeld. Jan vertelde een indrukwekkend verhaal over de daklozen in Utrecht en hoe dit in de jaren is ontwikkeld. Daarbij nam hij ons mee naar enkele plekken in Utrecht waar delen van zijn verhaal plaats gevonden hebben. Daarnaast vertelde Jan ook veel over zijn eigen verleden en hoe hij uit de situatie gekomen is. We vonden het super interessant! Voor veel van ons was het de eerste stadswandeling die daadwerkelijk interessant was, dus complimenten!

 27. Marlot van der Kolk

  Afgelopen vrijdag hebben wij (collega’s) een stadswandeling gedaan met gids Sebastiaan.
  We deden een stadswandeling van 60 min. Eigenlijk jammer, want we hadden nog graag langer door de stap gelopen met Sebastiaan en zijn verhalen gehoord. Het was erg leuk en interessant. Heel erg bedankt hiervoor en we komen graag nog eens terug voor een uitgebreide stadswandeling.

 28. Anouk

  Zaterdag 30 september een stadswandeling gemaakt met Dries samen met mijn vriendinnen

  Een interessante stadswandeling met een persoonlijk verhaal!
  Bijzonder om als achterhoekers via deze rondleiding Utrecht te leren kennen!

  Mooi om te zien dat het iedereen boeide, uit welk nest je ook komt of wat je ook doet in het dagelijks leven..
  Een aanrader!

 29. karlan

  Vandaag is een groep eerste jaars studenten sociale work van de che met Jan op stap geweest. Zeer indrukwekkend. We zijn zeer onder de indruk van het levensverhaal van Jan. Wat een ongelooflijke kracht om zoveel leed te dragen en je leven weer op de rit te krijgen. Diep respect! zeer veel dank voor deze bijzondere rondleiding.

 30. Didier

  Indrukwekkend was het verhaal van Jan vorige week tijdens de stadswandeling. Hij nam ons mee in het leven van dakloos Utrecht. Met daarin achtergrond en duiding, oorzaken van de problematiek en bovenal een persoonlijk verhaal dat mij en de rest die mee was raakte.

  Dusdanig intrigerend dat ik morgen met mijn broertjes nogmaals deze tour ga doen, nu met een andere gids.

  Een stadswandeling die ik iedereen kan aanraden. Omdat het laat zien dat het leven niet zo zwart-wit is als het soms geschetst wordt.

 31. Caroline

  Vandaag stadswandeling onder leiding van Dries. Ik ken Utrecht niet zo goed en de wereld waarover Dries vertelde nog minder. Wat een indrukwekkend levensverhaal. 20 jaar wappie en nu zo clean als een klontje! Dries is het wandelende (letterlijk) bewijs van de enorme veerkracht waarover mensen kunnen beschikken. Dank je wel Dries, voor dit bijzondere kijkje op Utrecht maar vooral voor je bereidheid om jouw verhaal te delen. Ik wens je alle goeds!

 32. Kelly

  Gisteren met 10 personen een stadswandeling gemaakt met Dries. We komen zelf uit Utrecht, maar deze wandeling heeft ervoor gezorgd ons op een andere manier naar Utrecht te laten kijken. Het was indrukwekkend en een ervaring om niet te vergeten. Dank aan Dries.

 33. Christa

  Gisteren avond hebben wij met een groepje van 6 personen een rondwandeling van Jan gekregen. Hij heeft ons deelgenoot gemaakt van het leven als dakloze verslaafde in de stad Utrecht. Met bewondering hebben we naar zijn verhaal geluisterd, wat hij heel goed en oprecht heeft verteld. Respect dat hij ons deelgenoot wilde maken. Thuis in je eigen vertrouwde bedje besef je pas wat je zelf allemaal hebt!! Heel knap dat hij zijn leven weer op de rit heeft gekregen mede dankzij alle geweldige mensen die hem die kans boden.
  Jan heel veel geluk voor de toekomst!! Ik hoop dat je droom in 2018 mag gaan beginnen. Ik wens je het aller beste toe. En Alison ook heel erg bedankt voor alle moeite die je voor ons hebt gedaan….super?

 34. Pubben

  Niet alleen voor toeristen, maar ook zeker voor mensen die uit Utrecht komen een zeer waardevolle stadstour.
  Ondanks dat ik mn stad (na 7 jaar) wel dacht te kennen, heb ik deze dankzij Dries vanuit een hele andere wereld kunnen bekijken.
  Bedankt Dries, super!

 35. Jaap van der Vinne

  Vandaag een rondleiding gehad van Dries door Utrecht langs de scene van de drugsverslaafden en daklozen.
  Heel indrukwekkend zijn verhaal.

  Diep respect voor hem en de andere gidsen.

 36. Jenneke

  Dries dank je wel voor een indrukwekkende stadswandeling met jou vandaag. Dank dat je dit wilde delen

 37. Saskia

  Wij Saskia, Anita, Marjan en Kristien zijn zeer onder de indruk van jouw verhaal Dries. Wat heb je ons op een prettige manier een rondleiding door jouw verleden in de Utrechtse drugsscene gegeven. We wensen jou alle goeds in de toekomst met jouw dochter en je meisje!

 38. Willy Mans

  Indrukwekkend was het verhaal van Dries, en wat hij ons heeft laten zien. Vanuit Harderwijk , naar Utrecht, in de macht van drugs, criminaliteit, verslaafd, dakloos.
  Als door een wonder clean geworden, waarvoor een ongeluk al niet goed kan zijn. Vastgehouden door God en zijn familie, terwijl al zijn vrienden er niet meer zijn, mag hij verder. En wil hij de maatschappij teruggeven voor wat hij heeft misdaan. Nou als we daar niet stil van worden? ! Super Dries, houd moed.

 39. Martijn wolthers

  Beste Jan,Enorm bedankt voor je enerverende verhalen, je zo open stellen en je leven delen aan vreemden en keer op keer natuurlijk wellicht de zelfde vragen beantwoorden… complimenten.Je bent een gave gozer met mooie plannen voor de toekomst…Helemaal gaaf dat we bekende uit het verleden delen….heeft mij persoonlijk weer aan het denken gezet…Waar ik blij mee ben…bedankt daarvoor.Het is met name voor de jeugd erg geschikt om de keerzijde van de samenleving in te zien..en dat niet alles vanzelfsprekend is…Ik hoop dat het je goed gaat.En heel veel succes met je toekomstige plannen.Gr martijn wolthersScouting rhenova

 40. Jolanda

  Met onze drie zoons een stadswandeling gedaan met Fred. Een hele nette, vriendelijke, verzorgde man waarvan je niet bedenkt dat hij dakloos is. Zijn verhaal was even indrukwekkend als mijn vorige stadswandeling met een ex-drugsverslaafde. Je komt op plekken waar je met een standaard stadswandeling niet komt. En ook de verhalen hebben een totaal andere inhoud. Bedankt Fred, je hebt een onvergetelijke indruk op ons, maar zeker op onze 3 puberzoons achtergelaten.

 41. Didier Dohmen

  Een zeer indrukwekkende rondleiding gehad van Fred, die ons meenam door zijn eigen indrukwekkende verhaal te vertellen en alle bijzondere plekken in Itrecht met ons deelde! Als je door de vastgoedcrisis alles kwijtraakt en de bank draait je de nek om wat doe je dan? Fred wist zijn persoonlijke verhaal en het verhaal van mensen zonder vaste verblijfplaats zo persoonlijk op ons over te brengen dat dit een LIFE-changing event is! Je kijkt nooit meer met dezelfde ogen naar de mensen die geen vaste verblijfplaats hebben! Een absolute aanrader voor iedereen!

 42. Wicher

  De stadswandeling door Fred was zeer indrukwekkend en leerzaam. Beslist een aanrader voor iedereen die meer wil weten van de andere kant van Utrecht. Bovendien hoor je dan ook nog eens hoe moeilijk het is om weer uit de put te komen.

 43. Timo Jansen

  Jan, hartelijk dank voor je indrukwekkende levensverhaal en de rondleiding die daarbij hoorde. Wat een heftige en tegelijkertijd prachtige manier om eerstejaars studenten kennis te laten maken met deze kant van de hulpverlening. Ik hoop dat je je verhaal aan nog veel meer mensen mag vertellen!

 44. Floor

  Fred
  Bedankt voor je heldere rondleiding en om ons de stad door de ogen van een dakloze te laten zien. Ik vind het knap zoals je over je eigen omstandigheden kan praten want dakloos zijn is beslist geen makkelijk leven. Bedankt voor je inzet!

 45. Mariska

  Fred, hartstikke bedankt voor je boeiende verhalen en rondleiding door de stad op 30 juni. Mooi om te zien dat je je zo inzet voor daklozen en hoe jij je ‘tweede’ leven zoals je het zelf noemt vormgeeft, respect!

 46. Carla

  Vandaag hebben wij een rondleiding van Fred gehad. We vonden het allemaal heel erg mooi en waren er stil van. Ook de jongeren in de groep waren erg onder de indruk. Een aanrader om te doen. Bedankt Fred!

 47. carola

  maandag 13 juni 2016.
  het heeft aan 1 stuk door geregend, maar de rondleiding met Jan was het allemaal waard. wij, 8 studenten MZ persoonlijk begeleider hebben kunnen zien en horen hoe hard het leven soms in elkaar kan zitten, maar ook dat er hoop is en hoe Jan zijn leven er nu uit ziet. hulde Jan. aanrader voor iedereen.

 48. Yvonne

  Op een schemerige avond met wat lichte regen kregen we een rondleiding van Jan. Je ziet ,hoort en leest wel eens wat over daklozen/zwervers, maar dit is echt. Hoe snel iemand dakloos kan worden en zien te overleven. Niet alleen om maar te zien aan voedsel en onderdak te komen maar ook: hoe overleef ik andere daklozen. Dubbel en dwars de moeite waard. Ik raad het iedereen aan om dit te gaan doen. Nogmaals heel erg bedankt Jan en heel veel succes verder!!!!!

 49. Monique

  Afgelopen zondag met onze vriendengroep een rondleiding gehad van Jan. Zeer indrukwekkend en beslist een aanrader om het (voormalige) leven van een ex verslaafde dakloze door andere ogen te gaan bekijken, want dat is wat er gebeurd!

 50. Gerard Rosbergen

  Wat een verrassende manier om zo door Utrecht rondgeleid te worden.
  Een echte eye-opener

 51. Pauline

  Met de jaarlijkse familiedag een rondleiding van Theo gedaan. Het heeft veel indruk gemaakt op de groep. Petje af voor Theo professioneel gedaan, het was boeiend.

 52. Menno

  Een bedrijfsuitje met een ander karakter. Met 18 personen was het vooraf wat onzeker of gids Jan de aandacht van iedereen kon vasthouden, maar die vrees was ongegrond: Jans verhalen en anekdotes, zo nuchter en zonder opsmuk verteld, waren meer dan voldoende om iedereen mee te nemen in de &#x22Underground&#x22. Gelukkig hebben wij de ervaringen niet zelf mee hoeven maken, maar Jan bracht het wel erg dichtbij allemaal. Een aanrader dus, juíst ook als je denkt dat je Utrecht goed kent.

 53. Henk Mark

  Heey tijgáh,
  T was a feessie!

  Groetûh,

  Rôze reigáhs

 54. Monique

  Marcel, bedankt voor het kijkje in het leven van daklozen en voor je openheid.We (een klas aankomend medewerkers maatschappelijke zorg en ik) hebben een goede indruk gekregen door je boeiende verhaal. De mooiste reactie van een van de studenten vond ik: &#x22waar zeuren wij toch eigenlijk allemaal over?&#x22 Ze hebben in ieder geval de de relativiteit van bezit ingezien. Marcel, bedankt, het ga je goed!

 55. Irene

  We eindigden ons luidruchtige weekend met op zondagochtend een stadswandeling met Jan. En hij kreeg met zijn indrukwekkende verhaal 9 vrouwen stil.
  Bedankt Jan !!!!

 56. Wendy (met NMLK)

  Vandaag met een groepje nieuwe mensen (NMLK) een rondleiding gehad door Utrecht van Jan langs plekken die we allemaal kennen Hoog Catherijne, de Mariaplaats, het oude postkantoor en de tunnel onder HC.

  Bij Hoog Catharijne denk ik aan winkelen shop till you drop. Vanaf vandaag denk ik ook aan al die mensen die daar geleefd hebben en dagelijks een strijd hebben gevoerd om juist niet &#x22te droppen&#x22. En aan alle vrouwen &#x22on het hoekje&#x22.

  De Mariaplaats is bekend om haar klooster en dat associeer ik met &#x22rust en reinheid&#x22. Als ik nu achter de muren kijk zie ik (naast de uitgebeten plekken!) ook beelden van vuiligheid, vechten voor je plekje en altijd op je hoede zijn.

  Het oude postkantoor – groots, statig en sterk. De ruimte net ervoor was mij nooit opgevallen! Net als de mensen die er in de winter ‘s nachts beschutting zochten.

  De tunnel, ik was er nooit geweest. Ik heb er alleen verhalen over gehoord. En het beeld wat ik ervan had was verschrikkelijk! Dit beeld bleek niet te kloppen…Wat Jan vertelde raakte mij zo enorm dat er geen overtreffende trap van verschrikkelijk bestaat om deze plek te beschrijven.

  Jan zelf is iemand die je meevoert in zijn verhaal. Nuchter, humoristisch en kwetsbaar. Hij raakt je op een manier die vooraf niet te voorspellen is. Dus is er maar 1 optie:

  Spring in het diepe, spring in The Underground!

 57. Rob Herbrink

  Marcel heeft ons afgelopen zaterdag rondgeleid door Utrecht, heel leuke tour om te doen. Marcel verteld uit eigen ervaring hoe het er vroeger aan toe ging onder de daklozen/verslaafden. Marcel nogmaals bedankt voor je boeiende verhalen.

 58. Renske

  Bedankt Theo! We hebben een mooie indrukwekkende rondleiding van je gehad en hebben met open mond staan luisteren naar jouw ervaringen. Ik hoop dat je nog veel mensen kan bereiken met deze wandelingen.

 59. Lamento

  Wij hebben met Lamento, een stichting onder C.S Veritas, een veiling gehouden voor de Macina foundation in Ghana, ons lustrumproject. Hiervoor hebben wij 6 kaartjes van Utrecht Underground gekregen die we mochten veilen om geld binnen te halen. Nogmaals bedankt voor deze donatie! Groetjes van Lamento

 60. Romy en Naomi

  Theo, heel erg bedankt voor de rondleiding van vandaag. We hebben met open mond staan luisteren naar je indrukwekkende verhaal. Bedankt dat je dit met ons wilde delen, we hebben veel respect voor de manier waarop jij nu in het leven staat. Ga zo door en je komt er zeker weten! Wij hebben vertrouwen in je!
  Groetjes van de studenten en nogmaals bedankt

 61. Henk

  Wat een spreker is die Jan! Ik kan iedereen aanraden om met Jan een wandeling te maken. Een eerlijk en indrukwekkend verhaal over zijn leven in Utrecht.
  Jan, nogmaals bedankt en ik weet zeker dat het je gaat lukken!

 62. Ester

  Laatst met broers en zussen een bijzondere stadwandeling gedaan via Utrecht Underground. Indrukwekkend en leerzaam, en een bijzondere activiteit om als groep te doen.
  Bedankt Jan!

 63. Carola

  Gisteren de tour gedaan met Marcel (schijnbaar een van de twee), in een klein groepje van vier personen. Hij kan heel boeiend vertellen. Indrukwekkende verhalen. Aanrader om op deze manier kennis te maken met een andere kant van de stad. Marcel bedankt en het beste!

 64. Lotte

  Als teamuitje een middag met Marcel op pad geweest. Het was erg interessant om de stad eens vanuit een heel ander perspectief te zien. Marcel kon goed vertellen over alle plekken en zijn ervaring.
  Een stadswandeling om aan te raden!

 65. Minka

  Na een middag met Jan in Utrecht, zijn wij weer een stukje wijzer geworden. Wat een indrukwekkende verhalen. Petje af voor Jan die uit dit diepe dal is geklommen.

 66. Ilse

  Beste Jan,
  Bedankt voor je eerlijke en openhartige verhaal gistermiddag.
  Hoewel het steeds kouder en donkerder werd, bracht jij de warmte!
  Wens je alle goeds toe!
  groet, Ilse

 67. ArtcLASs

  Maandag 18 november 2013 hebben wij als kunstcommissie van de studievereniging Atlas een rondleiding van Jan en Marcel gehad. Wij hebben heel erg genoten en ontzettend onder de indruk van het open verhaal. Er waren heel veel positieve reacties en we gaan jullie zeker aanbevelen bij vrienden en familie!

 68. Rianne en Theo Heijnen

  Afgelopen zondag, 17.11.2013, hebben we een stadswandeling gehad onder leiding van Theo.
  We vonden het interessant maar ook aangrijpend.
  Complimenten voor Theo voor de wijze waarop hij zijn levensverhaal wist te vertellen en hoe hij ons het &#x22andere&#x22 centrum van Utrecht heeft laten zien.
  We wensen hem het beste voor de toekomst en zullen nog vaak aan hem denken.

 69. Lisa van Tetering

  Vandaag met de studievereniging een rondleiding gehad van Jan. Indrukwekkend hoe iemand zo openhartig over het leven op straat kan vertellen. De wandeling maakt de verhalen erg levendig. De problematiek, maar ook de voordelen van het straatleven worden goed duidelijk gemaakt. Respect voor Jan en andere gidsen dat zij dit werk doen! Aanrader voor iedereen!

 70. Marianne Elken

  Beste Marcel en Marcel,

  Wat hebben jullie ons zondagmiddag 13 oktober een onvergetelijke ervaring meegegeven door ons ‘underground’ mee te nemen in jullie persoonlijke levenservaringen op verslavingsgebied en dakloos zijn. We zijn ontroerd door de kwetsbaarheid en de kracht die jullie lieten zien en de openheid waarmee jullie dit met ons hebben willen delen. Deze rondleiding geen onderdeel laten uitmaken van een vak als maatschappijleer op de middelbare scholen, is wat ons betreft een gemiste kans. Jullie rondleiding is indrukwekkend, verruimt je blik en is een echte aanrader! Wij wensen jullie alle goeds voor de toekomst!

 71. anke

  Theo heeft ons op open wijze een kijkje in zijn (vroegere) leven gegeven. Het was een indrukwekkende, ontroerende maar ook gezellige rondleiding, complimenten voor Theo! We hadden veel bewondering voor hem, het heeft onze blik op de ‘underground’ verruimd. Mooi initiatief dit en ik kan het iedereen aanraden. We wensen Theo het allerbeste en keep up the good work! 🙂

 72. Anneke

  We hebben met 9 dames een rondleiding gehad van Theo, Door zijn openhartigheid hebben we ook de andere kant van de medaille gezien en hier veel van geleerd. Theo bedankt

 73. Yvonne en Jacqueline

  Zaterdag 14 september hebben mijn dochter en ik samen met een groep jonge mannen een rondleiding gehad van Harold. Op geheel eigen wijze heeft hij ons een inkijk gegeven in zijn verleden indrukwekkend! Bedankt voor je verhaal, we zullen er nog vaak aan terugdenken.

 74. team S

  bedankt harold voor het dellen van jou verhaal. Je kan iets zo heftig zo mooie vertellen. wij hebben zeer genoten.
  Bedankt

 75. Vrijwilligers van oudervereniging Balans

  Vrijdagavond een rondleiding gehad van Len langs alle duistere plekjes in Utrecht waar hij vroeger vaak kwam als verslaafde. Door de komst van de hostels zijn inmiddels alle verslaafden uit het straatbeeld verdwenen. Erg indrukwekkend verhaal van iemand die bijna 20 jaar verslaafd is geweest en vanuit eigen wilskracht en uit liefde voor zijn ouders toch weer op het rechte pad is gekomen. Nogmaals bedankt Len voor een andere kijk op de stad en alle goeds voor de toekomst!

 76. Marieke

  Vandaag samen met een vriend deelgenomen aan een rondleiding gegeven door Jan.
  Jan wist ons zeer oprecht en beeldend mee te nemen door wat ie liet zien en wat ie vertelde. &#x22De verhalen van de straat&#x22, wat er op zijn t-shirt staat, klopt als een bus. Een aanrader voor iedereen die zich wil verdiepen in de andere kant van de samenleving. Zoveel verschil is er niet tussen alle mensen en toch ook wel.

 77. Petra Hop

  Zondag mochten we samen met Michel door zijn oude leven wandelen. We zijn erg geraakt door zijn verhaal en hij heeft ons een stuk wijzer gemaakt. En tegelijkertijd was het leuk en gezellig. Michel, bedankt voor je openhartigheid. Je bent voor ons onvergetelijk. We wensen je al het moois waarop je hoopt.

 78. J.H.H. Hoek

  Afgelopen zaterdag 10 augustus 2013 een rondleiding gehad door Annette.
  Wij waren met zes Tukkers dagje in Utrecht uit, en zag deze rondleiding op internet pagina staan.
  Ik heb deze geboekt omdat wij niet altijd stilstaan bij mensen die dakloos of verslaafd zijn.Het was een boeiend en ingrijpend verhaal en bijna niet voor te stellen hoe mensen op straat hebben kunnen overleven.
  Annette bedankt voor je boeiende rondleiding en verhalen van destijds en we hopen dat het goed met je mag blijven gaan.

 79. Tiny Weerts

  Gisteren, 29 juni 2013, en stadswandeling gemaakt met Theo langs de plekken waar hij &#x22woonde&#x22 als dakloze. Niet te geloven hoe iemand zo lang kan overleven onder deze omstandigheden. Hij vertelde heel open en eerlijk over zijn leven als dakloze, en we waren allemaal echt onder de indruk. Je verbaast je er over , dat iemand die zo lang in dit wereldje heeft geleefd, toch weer zo ver op de goede weg is. Het was een boeiende wandeling, en mede van de andere 10, Theo heel erg bedankt, en het ga je goed!!!!

 80. Thea Schipper

  Op zondag. 16 juni 2013 een boeiende stadswandeling gemaakt onder leiding van Jan. Zijn levensverhaal is indrukwekkend. Hij verteld met humor over het zware leven van de daklozen. Wij zijn onder de indruk hoe hij uit een diep dal is gekropen en nog steeds werkt aan een beter toekomst.
  Jan bedankt.

 81. Gert

  Gisteren een indrukwekkende stadswandeling gehad langs de plekken waar vroeger de drugsverslaafden hun onderkomen hadden.
  Door de eerlijke en oprechte antwoorden van Michel, 27+ jaar verslaafd en ronddolende door Utrecht, een imposante ervaring gekregen. Zeer de moeite waard en de verhalen zijn eigenlijk echt wel schokkend, dat je dit 27 jaar volhoud en er dan zo toch uit kan komen, werkelijk een groot compliment waard. Veel meer mensen zouden dit moeten doen om een goed beeld van Utrecht te krijgen, de erfenis van moderniseren!!!???
  Michel heel erg bedankt voor de openheid en heel veel plezier in je eigen huisje!!

 82. ans b-q

  lieve theo,
  wat heb jij ons vandaag een prachtige rondleiding gegeven.
  We begonnen op het Jaarbeurplein met de workshop FietsieFoetsie en we zullen nooit meer naar een fiets met slot kunnen kijken zonder aan jou te denken.
  En dan de rondleiding: je hebt ons alle 5 zeer ontroerd door je levensverhaal en wat zijn we trots op je!!!
  We hopen, dat je grote droom, een eigen woning bewaarheid wordt en dat je nog een lang, gezond en gelukkig leven te wachten staat. Kortom: TOP!!
  Groetjes Ans B-Q en rest van de familie

 83. Denise

  Vrijdagavond een wandeling langs het straatleven van Annet en het leven op straat. Annet nogmaals bedankt voor je open verhalen en de bijzondere gesprekken. een ontmoeting en een wandeling die nog lang blijft hangen. Ik kijk nu ook met andere ogen naar het leven op straat.

 84. Pascal

  Gisteren met mijn familie een rondleiding gekregen van Anette. Ik ben woonachtig in Utrecht en wilde mijn Twense familie graag wat van mijn stad laten zien. Maar zelf ben ik dankzij Anette ook op plekken gekomen die ik nog kende. De rondleiding met de historie vann dakloos was heel interessant. Het ishaast niet voor te stellen hoe de binnenstad er 10 jaar geleden uitzag. Ben trots op de gemeente dat het zo is opgeknapt! Anette bedankt voor je bijzondere levensverhaal. Ook al zijn je ‘gekozen’ en ‘overkomen’ keuzes voor ons als nuchtere Twentenaren niet altijd te begrijpen, al ons respect dat je voor jezelf hebt gekozen en je ziel hebt gevolgd. Ga je goed!

 85. Rosaline

  Beste Jan,

  Hartelijk dank voor je rondleiding door Utrecht underground en je verhaal over je leven en je dromen voor de toekomst. Ik wens voor jou dat je droom voor een eigen zorgboerderij met moestuin uit mag komen!

  Hartelijke groet, Rosaline

 86. Marjolein

  Het was zeer indrukwekkend, verbazingwekkend en bijzonder om op deze manier een stadswandeling te maken. We werden rondgeleid door Hans. Wij we waren met zijn vieren. We kregen echt een kijkje in het leven van Hans toen hij dakloos en zwaar verslaafd was. Tijdens de wandeling werden we meegenomen en uitgedaagd om door zijn ogen naar een voor mij onbekende wereld te kijken.

  We mochten alles vragen, wat ik zeer bijzonder vond. Hierdoor kregen we een duidelijker beeld dat normen en waarden inderdaad heel anders zijn dan de normen en waarden die ik zelf heb. Maar het waardevolst vond ik dat waarom de normen en waarden veranderen en ‘anders’ zijn dan die van mij en misschien wel van u. Dit soort rondleiding zou verplicht lesmateriaal moeten zijn voor scholen. Ook als u kinderen heeft op de middelbare school is dit zeer aan te raden.

 87. Suzanne

  Goedemiddag Annette,
  Gisteren een prachtige zonnige dag in Utrecht met een rondleiding die veel indrukken achterlaat. Samen met mijn 2 schoonzusjes wist je ons te boeien met jouw levensverhaal en dat van anderen tijdens de rondleiding in Utrecht. Waar het jaren geleden niet mogelijk was je veilig te voelen in Utrecht door hang/slaapplaatsen van drugsverslaafden en drugshandelaren, daar kun je nu genieten van weelderige bloemen en prachtige uitzichten. Plekken waar wij zonder jouw rondleiding nooit zouden zijn gekomen. Utrecht heeft goed werk verricht door steunpunten te creëren waar daklozen en drugsverslaafden opgevangen worden Het is ons ook duidelijk geworden dat je niet drugsverslaafd hoeft te zijn om toch voor een dakloos leven te kiezen. Ook zijn het zeker niet altijd ongeletterde mensen uit de onderkant van de samenleving, daar ben jij het levende bewijs van Annette met jouw opleiding We hebben je als een heel sympathiek en dynamisch persoon ervaren en op jouw levenspad gaan er vast heel veel goede dingen gebeuren. Blijf jezelf en ga zo door want je bent een puur mens met een eigen doel voor ogen. Petje af !!
  Het allerbeste en groetjes Suzanne

 88. wendy

  Hoi Anette,

  De stadswandeling van vandaag was echt helemaal super en heel interessant. Plekjes van Utrecht gezien waar ik normaal niet zou nadenken over hoe het voor jullie kon zijn. Bedankt daarvoor en veel succes nog verder.

 89. Chris

  Dag Jan en Anette,

  Als familie kwamen we wij jullie op tour. In twee groepen gingen we uiteen, ieder met een van jullie. Wij hebben twee mooie mensen mogen ervaren en zijn dankbaar voor wat jullie met ons wilden delen en eigenlijk nog steeds delen. Wij wensen jullie goede ontmoetingen en veel positieve energie op jullie levenspaden en dat die stapje voor stapje een duidelijker eigen richting mogen krijgen!

 90. Connie

  Hoi Jan!!

  Ik ben diep onder de indruk van je hoe jij ons door jou ogen Utrecht hebt laten zien. Een levensverhaal waarbij wij ook je dalen en heuvels hebben aangehoord. Ik blijf erbij dat jij een missie hebt en dat je meer in je mars hebt. Je straalt dit ook uit waardoor je deze tour ook de sjeu geeft die het verdient. Het blijft bijzonder hoe jij ons laat terugkijken met een glimlach op iets wat vreselijk geweest moet zijn .
  Succes met je dromen.

 91. Anita

  Koud, guur, maakt nix uit tijdens deze indrukwekkende rondleiding door gids Jan.
  Hij verteld boeiend, open en eerlijk zijn levensverhaal en over de heftige periode in Utrecht.
  Voorheen alles nog op de rit, en dan verslaafd dakloos enz enz en dan ja iedereen kan het gebeuren.
  Het was echt een bijzondere middag, en ieder mens zou deze rondleiding eens moeten ervaren!
  Jan en alle andere medewerkers héél véél succes met het opzetten van de groententuin.
  Vriendelijke groeten van de koffie en warme chocomel dames.

 92. A.v.W.

  Vanmiddag hebben wij met 9 familieleden en vrienden een wandeling gemaakt onder leiding van Annette.
  Ze vertelde dat ze pas een paar weken gids is, dat zou je niet zeggen! Ze doet het fantastisch! We konden alles aan haar vragen en ze wist ook veel van de geschiedenis van daklozen in Utrecht, ook al heeft ze de tijd voor 2000 zelf niet als dakloze meegemaakt. Ze is zelf nooit verslaafd geweest en is een intelligente vrouw, waardoor je je ineens bewust wordt van het feit dat het iedereen kan overkomen.
  We waren allemaal erg onder de indruk van haar verhalen en dat het zo koud was vandaag, paste wel bij deze stadswandeling. We kunnen het iedereen aanraden om deze kant van Utrecht eens te bekijken.

 93. Marinke

  Woon tien jaar in Utrecht en heb Utrecht door Marc de gids van een heel andere kant belicht gezien, indrukwekkend! Je mag hem alles vragen en vertelt uitgebreid over zijn 27jaar durende verslaving. Echt doen dit.

 94. Clarie

  Wij hebben het een zeer interessante, indrukwekkende, bijzondere rondleiding gevonden! Theo deed het erg goed!

 95. Angelique

  Dit weekend hebben we een hele leuke en boeiende wandeling gemaakt met Jan. Hij heeft echt over vanalles verteld. Hoe het komt dat hij op de straat is beland en hoe hij zich daar heeft moeten redden en helaas met drug en drank in aanraking kwam…echt een verhaal waar je niet blij van wordt en waardoor je je ook realiseert dat het iedereen kan overkomen. Vreselijk toch? Dit initiatief om zo deze mensen weer te helpen terug te keren in de maatschappij met uitzicht op een baan e.d. dat is toch heel mooi.
  Jan vertelde heel duidelijk zijn verhaal en liet ons alle plekjes zien. Dat heeft toch wel echt indruk gemaakt. Ik wens Jan maar ook alle anderen die samen met hem de UU rondleidingen verzorgen heel veel succes.
  Jan bedankt!

 96. Liona

  Ik vond het ook een boeiende wandeling, die zeker de moeite waard is en je een inkijkje geeft in de donkere kant van het leven.
  Het doet mij beseffen dat er vaak weinig voor nodig is om hier terecht te komen, maar dat het eens temeer een lange en zware weg is om eruit te klimmen!
  Ik wens de gidsen toe dat ze uit dit dal mogen klimmen (waar ze al mee bezig zijn!) en de kracht daarvoor blijven vinden en ook de nodige hulp &#x26 steun ervoor mogen blijven krijgen.

  Kleine note wel: het lijkt mij voor een (ex) verslaafde alleen wel moeilijk om telkens weer met al die gebruikersplekjes geconfronteerd te worden….het zijn toch elke keer weer triggers met het verleden en drugsgebruik….

 97. Dian

  Ik sluit mij volledig aan bij, John. Was erg interessant om eens de andere kant te mogen horen. Echt respect voor hem en alle andere. Vooral voor degene die zoals Jan, in een diep dal zijn gevallen, maar er ook weer uit kruipen! Echt leuk zo’n tour!

 98. john

  Vandaag (16sept) een mooie rondleiding gehad met gids Jan en een groep van 15 leuke mensen
  Vondt het zeer boeiend om via deze weg kennis te maken met deze vorm van leven in onze maatschappij.
  Heb met bewondering het verhaal aangehoord van onze &#x22supergids Jan&#x22 en hoe hij tot deze vorm van leven is geraakt en er weer aan het uitklimmen is, kan er maar 1 woord voor verzinnen, DIEP RESPECT voor hem en zijn &#x22maten&#x22 die hetzelfde doen en hun verhaal durven te vertellen en tonen aan onze samenleving.

 99. Leenderd

  Ik heb samen met 4 vriendinnen de stadswandeling gedaan met Leenderd . Eerst kregen wij het levensverhaal van hem te horen , daarna de rondleiding door Utrecht . Hij vertelde alles heel duidelijk en boeiend .
  Knap hoor om je zelf uit de ellende te kunnen halen . Wij wensen hem veel succes .

 100. Kelly

  Gister een ongelooflijke interessante wandeling gemaakt met Theo en Mark. Het bizarre levensverhaal van Theo met de feiten van Mark. Onvoorstelbaar wat een mens moet doen om te overleven en hoe die, voor veel mensen,onbekende wereld werkt. Theo en Mark onwijs bedankt voor jullie openheid en tijd!

 101. nettie saarloos

  Wat een wereld die ‘ underground’. Het is hard werken om te kunnen overleven. Jan geeft een duidelijk beeld over het leven op straat. Er is maar weinig nodig om op straat terecht te komen. Ik kan het iedereen aanbevelen om eens op deze manier de stad Utrecht te bekijken. Het leert je eigen bestaan op een goede manier te relativeren.

 102. Lian Tiemens

  Zaterdag 30 juni 2012, om 13.00 uur begon onze stadswandeling.Onze groep bestond uit 6 vriendinnen en Jan was onze gids. Jan ik wil je bedanken voor een boeiende wandeling waar jij ons een rondleiding gaf door de stad en door &#x22jou leven &#x22, knap dat je dat wilde delen met ons. Indrukwekkend en bewondering, je deelde ook je toekomstplannen, prachtig ! groet Lian

 103. Inge Rosenbrand

  Afgelopen vrijdag een inspirerende wandeling gehad door de binnenstad van Utrecht. Het was een bijzondere wandeling die de studenten van opleiding MMZ een nieuwe blik heeft gegeven op het leven van een dakloze en drugsverslaafde. Dank, we hebben er nog lang over nagesproken. Inge

 104. Jolijn

  Jan en Theo, hartelijk dank voor een eerlijke en boeiende rondleiding door Utrecht voor onze groep. Heel knap om zo eerlijk over zo’n moeilijk verleden voor een grote groep te vertellen. Ik denk dat we allemaal Utrecht eens vanuit een ander gezichtspunt hebben bekeken en ons hebben geprobeerd voor te stellen uit jullie verhalen hoe het is om in jullie schoenen te staan. Verslaving blijft moeilijk om alleen uit te komen. Maar aan jullie hebben we ook gezien hoe overheidsbeleid jullie leven en dat van vele Utrechtenaren door minder overlast ten goede veranderd heeft. Het allerbeste voor jullie beiden in de toekomst!!!

 105. Margo

  Dank je wel Marco en Jan, voor jullie rondleiding. Het Utrecht waar ik vroeger woonde heb ik op een hele andere manier leren kennen door jullie openhartige verhalen. Je bent echt een ervaren groepsleider, zoals je iedereen erbij betrekt en het ook voor kinderen ‘behapbaar’ maakt. Veel succes met je toekomst gewenst!

 106. Wouter

  Gisteren heb ik – samen met anderen – een rondleiding van Jan gehad langs plekken in Utrecht waar hij vaak was. Jan, het was boeiend om jouw verhalen te horen. En ik begrijp ook weer wat meer van de dagelijkse realiteit van daklozen. Bedankt.

 107. Janneke

  Twee weken terug heb ik samen met 5 andere studenten deelgenomen aan de rondleiding van Utrecht Underground. Theo heeft ons alle plekjes van Utrecht laten zien waar hij tot voor kort zijn leven doorbracht. Dit deed hij op zeer indrukwekkende wijze en de verhalen die hij vertelde hebben veel indruk op ons gemaakt. Ik kan deze rondleiding aan iedereen aanraden, heel goed initiatief en je krijgt een hele andere kijk op de stad. Theo heel erg bedankt voor jou eerlijke en open houding!

 108. Carla

  Rondleiding op culturele zondag, ik zat bij de grote groep. In HC kwamen we een kleiner groepje van je collega tegen, en ik &#x22stapte over&#x22. Verkeerde keus, hij was al op weg naar het eindpunt. Probeerde jouw groep weer te vinden, maar -hoe kan het?- jullie waren opeens verdwenen. Bij deze excuus en alsnog erg bedankt voor al je uitleg. Je vroeg aan het begin hoe we erbij kwamen om hieraan mee te doen voor mij geldt: ik wil de stad leren zien. De rijke huizen leer ik al zo’n beetje kennen, de hoekjes die jij me liet zien had ik altijd overheen gekeken. Vandaar.

 109. Antje

  Naar aanleiding van een artikel in de Leeuwarder Courant van 30 okt ’10 heb ik zondag 16 okt j.l. met 2 oud-collega’s een stadswandeling door Utrecht gehad. Mark, ex-dakloze/gebruiker. vertelde boeiend en uitgebreid over zijn verleden, heden en toekomstplannen. Hopelijk gaat het lukken!! Dankzij wethouder Spekman, nu kamerlid, is de situatie van daklozen in Utrecht sterk verbeterd.Zo’n rondleiding is aanrader voor ieder maar vooral voor beleidsmakers.

 110. Marian-Ria-Annie en Els

  Woensdag 12 oktober een leuke rondwandelijg gehad met Marcel? Hij vertelde aan ons openhartig over zijn verleden en hoe het in Utrecht underground nu in 2011 gaat.Gezellig koffie gedronken bij dagloon.Een rondwandeling die voor iedereen aan te raden is.
  We wensen jullie veel succes met jullie rondleidingen en dat nog vele mogen volgen. Houdoe!

 111. Joke en Dorien

  Op vrijdag 30 september hebben wij heel bijzondere rondleiding van jou gehad. Een zwaar onderwerp werd op een luchtige en prettige manier aan ons verteld, waardoor het heel veel indruk heeft gemaakt. Ook de openhartige manier waarop alle informatie werd verstrekt en de vragen werden beantwoord droeg bij tot een indrukwekkend geheel. Zeker een aanrader voor iedereen die niet altijd de normale paden wil bewandelen.
  Wij wensen je heel veel succes in de toekomst met je werk.

 112. Klaas

  GIsteren een indrukwekkende en leerzame rondleiding gehad. Vanuit ons werk zijn we het een en ander gewend, maar dit was zeker een verrijking. Ik zal deze stadswandeling promoten bij andere belangstellenden en hoop dat jullie je goeie werk zo voort kunnen zetten. Bedankt!

 113. Lotte

  Samen met mijn ploeggenoten hebben wij een rondleiding gehad van Mark. Ontzettend aardige, professionele en goede vent! Veel geleerd en als verrijkend ervaren. Dat nog maar veel mensen deze tour mogen doen!

 114. Charlotte

  In het begin wist ik absoluut niet wat ik er ervan moest verwachten met zo’n rondleiding door de stad. Maar ik wil even zeggen dat ik het allereerst ontzettend knap vind van die mensen dat ze hun verhaal aan ons kunnen vertellen, en dat ze ons graag de plekken willen laten zien waar hun hebben moet overleven. Ik vond het leerzaam en intressant. Eerlijk gezegd vond ik het ook vet, om door iemand rondgeleid te worden die echt niet zomaar wat verteld maar er zelf een enorme ervaring mee heeft. Respect echt waar!

 115. Marian Martens

  De rondleiding van Jan door Utrecht was indrukwekkend voor ons allemaal. Vooral voor onze tieners! Ik kan het iedereen aanraden. Kei goed initiatief: Utrecht Underground. Ik heb het al aan veel mensen verteld, ze zijn nu al onder de indruk! Jan ontzettend bedankt en het ga je goed!

 116. Vrijgezellenfeestje Merel

  Afgelopen zaterdag hadden wij een rondleiding van Marc door Utrecht. Hij gaf ons een beeld over het leven op straat. Op een een hele open manier vertelde hij ons ook over zijn eigen verleden als verslaafde. Wij waren erg onder de indruk van zijn verhaal en van de manier waarop hij nu invulling geeft aan zijn leven. Marc, heel erg bedankt voor de interessante rondleiding en het allerbeste voor de toekomst!

 117. Marjolein

  Op 7 juli jl. hebben wij een rondleiding gehad van Mark. Het was erg indrukwekkend en voor ons ook inspirerend om van gedachte te wisselen met iemand die aan de lijve ondervonden heeft wat het daklozebestaan inhoud.
  We willen Mark bedanken voor zijn openhartigheid en wensen hem veel succes in de toekomst!

 118. Jan, Marian en Natasja

  Mark, ontzettend bedankt voor je rondleiding het was heel interessant en indrukwekkend. Diepe respect dat je zover gekomen bent en al het goede voor de toekomst. We zullen het zeker gaan promoten!

 119. Kevin

  Wat een indrukwekkende gebeurtenis was dit.
  De verhalen die Jan vertelde over de mooie en minder mooie stukken van Utrecht hebben op mij enorme indruk gemaakt. Heel bijzonder om de stad eens te zien door de ogen van een dakloze die moet vechten voor zijn bestaan.

  Bedankt Jan!

  Kevin

 120. Frank Verwater (Fontys PABO Eindhoven)

  Twee Utrechtse helden (Michel en Jan) hebben op woensdag 27 april op indrukweekkende wijze een levensecht beeld geschetst van de andere kant van het Utrechtse straatleven. Dat je vanuit diepe dalen toch weer de weg omhoog kunt vinden wist Jan overtuigend aan onze studenten door te geven. Wij zijn door deze gidsen in ieder geval anders gaan kijken. Respect voor iedereen die daar een bijdrage aan geleverd heeft. Goed initiatief en &#x22goeie mensen&#x22 daar boven de underground.

  Geniet nog heel lang van van je kleinkind Jan 🙂

 121. Esther

  Afgelopen zaterdag was mijn broer jarig. Jan bracht mijn ouders, tante, broer en mij langs verschillende plekken die belangrijk zijn voor de geschiedenis van de daklozen in Utrecht. Ik vond de rondleiding erg interessant en ben meer te weten gekomen over het leven van daklozen en verslaafden. Die kennis kan ik weer goed gebruiken op mijn stage in de verslavingszorg. Ik raad deze rondleiding aan iedereen aan, het geeft je een andere kijk op de stad en de mensen die je over straat ziet zwerven of bv. het straatnieuws ziet verkopen. De belangrijkste boodschap: negeer hen niet.
  Jan, ik vind dat je de rondleiding erg goed doet, ik waardeer het dat we alles mochten vragen en er zo ruimte was voor gesprek.

  Heel erg bedankt en ga zo door!

  Groetjes,

  Esther (en familie)

 122. brigit

  Wat een feest om door Mark rondgeleid te worden. We zijn enorm geïnspireerd en hopen het in Amsterdam minstens zo goed te doen!

  Veel dank!

  Jadwiga en Brigit
  De Regenboog Groep
  Amsterdam

 123. FC23

  Samen met Jan, Jan en Michel hebben wij met 25 dames de Utrecht Underground tour gedaan. Veel gezien en te weten gekomen over het leven op straat. Heel erg bedankt voor de openheid en het beantwoorden van al onze vragen!

  FC23

 124. Jolanda I. Nieboer

  Op en top origineel, aktueel en representatief, dit initiatief voor ondergrondse stadswandelingen in Utrecht!

 125. Marianne

  Ik heb mijn vader voor zijn verjaardag een wandeling cadeau gedaan, samen met mijn ouders en vriend zijn we gisteren het centrum doorgelopen met Diana.
  We zijn langs plekken gegaan waar ik normaal ook langs kom maar nooit stil sta bij het verleden ervan.
  Diana was erg open en vertelde ons haar moeilijke levensverhaal, ze raakte mij zeer.
  Ondanks dat wij bekend zijn met Utrecht hebben we veel nieuwe dingen gezien en gehoord. Wat een onderwereld!
  Ik ben heel blij dat Diana zo’n sterke dame is en dat het ondanks alles nu erg goed gaat met haar. Met zo’n wilskracht kom je er zeker, veel succes Diana!

 126. Wouter Langeveld

  Samen met twee broers en twee zussen een indringende rondwandeling gemaakt met gids Jan. Het weertype (donkere wolkenluchten en een stormachtige wind) maakten alles nog wat imposanter. Het blijft moeilijk voor te stellen hoe het is om zonder dak en bezittingen te moeten dolen door een grote stad. Maar de verhalen van Jan brachten ons wel erg dicht bij die wereld. Het is mooi om te zien en te horen hoe Jan nu zijn leven weer goed op de rails heeft, vooral dankzij zijn eigen power, maar geholpen door anderen in zijn omgeving. Herstel bestaat dus weldegelijk!
  Bedankt Jan, voor de mooie rondleiding en het goede gesprek!

  Wouter

 127. Mirjam

  Op donderdagavond door donker Utrecht met een groepje jongeren (ogenschijnlijk wat ongeïnteresseerd) van de catechese van een PKN-kerk met Jan een stadswandeling gemaakt.
  Jan had zijn jas nog open, maar wij hadden het knap koud.
  De jongeren hebben door de verhalen van Jan ervaren hoe het is om te leven op de straat.
  Hoe triest het is dat je, als dakloos bent, door niemand meer als mens gezien wordt.
  Jan, bedankt voor je boeiende rondleiding met indringende verhalen!
  Ongetwijfeld was het voor de jongeren een blikverbreding en waardevolle ervaring die ze hun leven lang bij blijft.
  Mirjam.

 128. Studievereniging Usocia

  Met twee groepen hebben wij deze stadswandeling gelopen.

  De gids Mark (waar ik bij liep) was bijzonder intelligent, veelzijdig en erg open over zijn verleden en toekomst. De plekken waren zelf interessant maar niet zo bijzonder als het verhaal en de inspirerende indruk van een gids als Mark! Stel vooral veel vragen, dat maakt zo’n ervaring tot iets wat je bij blijft.

 129. Judith Geurs

  Donderdag 23 december hadden we een personeelsuitje gepland in Utrecht. Een stadswandeling, maar dan anders..
  Jan heeft ons rondgeleid en was nooit moe om ons uitleg te geven bij voor hem hele bijzondere en nare plekken in de stad.
  We zijn een stuk wijzer geworden, een indrukwekkende wandeling. Iets om bij stil te staan..
  Dankjewel Jan, voor je geduld en je verhalen!

  Groet, Judith, namens Symfora Hilversum

 130. Sixpack

  Afgelopen zaterdag met Jan gewandeld door de sneeuw. Ruim 1,5 uur blauwbekken maakte het voor ons des te voorstelbaarder hoe bar het moet zijn om op straat te leven. Jan is een rustige verteller, en je mag ‘m alles vragen (en dat deden we dus ook!). Superinitiatief, deze manier van rondleiden.

 131. Sandra

  Gister mocht ik een stadswandeling genieten met een gids van Utrecht Underground en ik vond het hartstikke interessant. Het was koud en nat… echt weer om je voor te stellen dat je op straat leeft! Waar ik onwijs respect voor heb is dat onze gids zijn verslaving de baas is geworden en een nieuwe weg voor zichzelf gevonden heeft. Iedereen heeft recht op geluk, vind ik. Hij heeft dat volgens mij hervonden. Dank voor alle informatie!

 132. Via-Kunst

  Vanavond hebben we met een groep een rondleiding gehad door Jan, echt een hele goede rondleiding! De vele toeristische rondleidingen die ik ken vallen toch behoorlijk een het niet. Veel van de bezochte plekken kende ik al maar ik wist niet dat deze verhalen er achter zaten.. Op al onze nieuwsgierige vragen had Jan een heel eerlijk antwoord. Gaaf om een keer alle vragen te kunnen stellen die ik altijd in mijn hoofd opkomen als ik dakloze zie. Ik denk dat we behoorlijk veel geleerd hebben en ik ga proberen alle krantjesverkopers in ieder geval altijd een glimlach te geven! Echt heel erg bedankt Jan!

 133. Meulenbroeks

  Boeiend, openhartig verhaal over een verleden waar je niet trots op kunt zijn.
  De combinatie van het verhaal en het bezoeken van “de plekken” waar het zich heeft afgespeeld maakt veel indruk.
  Om maar met Jan zijn eigen woorden te spreken: Jan is goed bezig!

  Houdoe en bedankt!
  De 6 Brabanders (23-10-2010)

 134. Zuwe Hofpoort Ziekenhuis

  De geboekte gids liet helaas verstek gaan. Zijn vervanger, Jan, heeft zijn biefstuk laten staan om ons de schaduwkant van Utrecht te laten zien. Jan heeft een realistisch beeld gegeven van een onrealistisch leven. Zijn verhaal was boeiend en indrukwekkend te noemen. Jan, Bedankt!

 135. Jaap

  Dat sommigen in onze groep de sfeer tijdens de rondleiding wat dreigend of luguber vonden geeft aan hoe authentiek het was. Als voormalige gedetineerde was de rondleider uitstekend in staat om de rampzalige wereld van de daklozen weer te geven. De discussie verliep heftig en boeiend, maar werd door eenieder als fascinerend ervaren. Zo’n stadgids heb je nog nooit gehad!

 136. IMC Weekendschool

  Vandaag heeft Mark ons zijn verhaal verteld over het Utrechtse straatleven. We waren erg onder de indruk van je heldere en openhartige verhaal, Mark. Bedankt dat je ons een realistische blik hebt gegeven in je leven. Een aanrader!

 137. Annagreet Miedema

  Gisteren zijn we meer te weten gekomen over de drugsscene van Utrecht. Ik vond het super interessant en ook erg mooi verteld. Michel bedankt voor de super rondleiding en je openheid. Veel succes met alles wat je nog in je leven wil bereiken. Ik ga dit zeker door vertellen aan andere mensen!!

  Annagreet, 17

 138. Marjan

  Gisteren hebben we op een hele andere manier kennis gemaakt met de stad Utrecht. Jan heeft zijn levensverhaal verteld en naar ons naar plekken meegenomen waar we nog niet eerder waren geweest. Ondanks de indrukwekkende verhalen hebben we ook veel gelachen. Interessant en een aanrader voor iedereen!
  Jan bedankt en succes! &#x22die leuke groep&#x22

 139. Lisanne

  Gisteren (12 september) hebben wij als onderdeel van de jaarlijkse familiedag een rondleiding gehad van Utrecht Underground. Het was een zeer indrukwekkende en interessante ervaring (voor jong en oud), ik heb alleen maar positieve reacties gehoord! Een aanrader voor iedereen, deze rondleiding zal ik niet zomaar vergeten!

 140. Stichting Borderline, Annet

  Jan, bedankt voor de erg boeiende, interessante maar vooral indrukwekkende tour door Utrecht. Ik heb een hoop bijgeleerd, bedankt!

 141. ramon

  hoi erik mooi berichtje ik neem aan dat je nog steeds bij arta/lievegoed werkt er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan arta denk dat is toch het beste en mooiste wat er maar bestaat voor mij soort mensen arta is mijn redding geweest

 142. Suzanne E.

  Vandaag samen met collega’s van de RIBW (Regionale Instelling voor Begeleiding op het gebied van Wonen, Werken en Welzijn) uit heel Nederland een rondleiding gehad van Leon en collega’s. Het was een interessante ervaring!! Utrecht bekeken vanuit een ander perspectief! Boeiend om de verhalen te horen die schuil gaan achter de wereld van (ex)daklozen! Super dat jullie de moeite nemen jullie verhaal zo open te vertellen en mensen bewust te maken van het feit dat alles niet zo vanzelfsprekend is als het vaak lijkt.
  Zoals hieronder ook al iemand schreef kijk ik ook ineens met een andere blik naar bijvoorbeeld telefooncellen waarbij de telefoon aan de bovenkant niet recht maar bol is (zodat je er geen drugs op kunt leggen) en meer soortgelijk ontmoedigingsbeleid… De wereld van de straat is een harde!! Mooi om te zien dat Leon en collega’s erin geslaagd zijn hun leven nu anders in te delen en ons een stukje mee laten kijken in hun (vroegere) leven…
  Kortom een boeiende ervaring!Na afloop hebben wij gegeten bij de Stadsbrug waar wij een heerlijke, uitgebreide lunch voorgeschoteld krijgen chapeau!
  Dank jullie wel voor deze inspirerende uurtjes! En Leon, voor jou (en je hondje natuurlijk) alle geluk!!

 143. Roelof

  Hey. Coole stadswandeling man!

 144. Ingrid

  Gisteren hebben wij de Utrecht Underground stadswandeling gedaan met Leon. Ik was erg onder de indruk van de open manier waarop hij zijn verhaal vertelde en onze (soms zeer persoonlijke) vragen beantwoordde.
  Het heeft mij een nieuwe blik gegeven op de stad en ook in mijn eigen stad kijk ik nu op een andere manier: welke plekjes zou je opzoeken als je op straat moet slapen, op welke muurtjes kun je niet (meer) zitten, waarom zien telefooncellen er uit zoals ze er uitzien? Het ***s- en verslaafdenleven lijkt soms wel een parallelle wereld waar je normaal gesproken niet zoveel van ziet of waar je alleen maar wat van merkt als je er last van hebt.
  Ook wordt het mij wel weer duidelijk hoe belangrijk de hulpverlening kan zijn om mensen een zetje in de goede richting te geven, en dat negeren/wegjagen (je ogen sluiten) alleen het probleem verplaatst maar niet oplost.
  Hulde dus voor de gidsen en voor de degenen die hen helpen een positieve draai aan het leven te geven!
  Ik zal deze alternatieve stadswandeling zeker aan anderen aanraden. Leon: het allerbeste!

 145. H. Bijsterbosch

  hallo,
  woensdag 2 juni de utrecht underground tour gehad. Het was een super ervaring. Een hele ervaring om utrecht vanuit een ander perspectief te bekijken en ook de openheid van de gids heeft absoluut bijgedragen aan een wandeling om niet meer te vergeten!
  top dus!
  h.bijsterbosch
  cios arnhem

 146. Koosje

  Met collega’s van gemeente Utrecht een rondleiding gehad van Jan. We waren allemaal onder de indruk van het verhaal en de openheid van Jan. Goed om de realiteit van de stad eens onder ogen te zien. We hebben Jan alles kunnen vragen. De wandeling werd zo heel persoonlijk en boeiend. Een echte aanrader!

 147. erik lucas

  Hoi, ik zag laatst in hamingen een kopietje van fnv blad, met intervieuw Ramon. kicke om die kop weer ff te zien, al is het dan als plaatje. lekker herkenbaar en down to earth stukkie. keep the good things goin, what goes around comes around. groet erik.

 148. Anne Marie

  Vorige week zaterdag hebben we de stadswandeling met Jan gelopen, naar volle tevredenheid van ons allemaal. Jan schroomde niet om allerlei persoonlijk dingen te vertellen over hoe hij op straat is gekomen en hoe dat leven was. Daardoor was het voor ons makkelijker te begrijpen hoe zoiets gaat: dat er helemaal niet zoveel voor nodig is en dat het in principe iedereen kan overkomen. Zo kwam een wereld waar wij weinig mee te maken hebben, heel dichtbij.

 149. Matthijs

  Was een leuke en interessante rondleiding, een leuke manier om Utrecht (en jezelf) wat beter en anders te leren kennen.

 150. Hanneke

  Vanmiddag genoten van een rondleiding door Leon (ik hoop dat ik je naam goed spel). Ik vond het ontzettend leuk en interessant om je verhalen te horen en met andere ogen naar een telefooncel of stukje muur in Hoog Catharijne te kijken.
  Ik ga reclame voor jullie maken! Voor inwoners van Utrecht is het erg leuk om zo de andere kant van hun stad te zien maar ook voor mensen van buiten Utrecht vind ik het een aanrader.

Geef een reactie